Eredményeim:

2010:
Rallycross OB. Div. 9 -1400 I. hely, abszolút 6. hely
I. futam Máriapócs: II.hely
II. futam Máriapócs: kiestem ütközés miatt
IV. futam Kakucs: II. hely
V. futam Melk: I. hely
VI. futam Fuglau nem indultam

2011:
Rallycross OB. Magyar Kupa (Div.9) -1400 géposztály
I. futam Máriapócs: V. hely , abszolút IX. hely
II. futam Nyirád: IV. hely, abszolút XI. hely
III. futam Máriapócs: IV. hely, abszolút VIII. hely
IV. futam Kakucs: IV. hely, abszolút XII. hely

2011. július 21., csütörtök

Rallycross Zóna Kupa - Kakucsring 2011.07.17.

VÉGE.....elfogyott a pénz, a gumik, a lelkesedés
Legalábbis egyenlőre. Az idei bajnokság már elúszott - ismét egy technikai hiba.
A verseny előtti napok nem voltak túl nyugodtak, kislányom - Felícia kórházba került így a versenylázat felváltotta a gyerek iránti aggódás, az egyéb dolgaink sem mennek valami jól mostanában...
Beja végre megkapta új erőforrását, amely immár 1.4-es és minden benne van amit tudásom és pénztárcám engedett -  a finom beállításra és tesztelésre nem volt sem idő, sem forrás, így a szabadedzésen barátkoztunk egymással először.
Itt még volt második

A lóerő és nyomaték többletet egyből éreztem az autón, azt is, hogy még messze nincs tökéletes összhangban a motor - gyújtás - karburátor szentháromság - így van még előcsalogatni való paci. A nem kellően meghúzott akksi saru miatt a négy helyett csak két kört tettem meg, a levontatás előtt.
Az időmérő edzésen igyekeztem gyors lenni, leginkább azért, hogy tudjam kivel tudok partiban lenni, ugyanakkor vigyázni a technikára, így nem autóztam ki a 100%-ot, még ha akartam volna sem, mert mindkét körömben hibáztam is. Az eredmény így is meglehetősen jó lett, egy másodpercen belül voltam olyan autókkal, amikkel a régi  motorral nem tudtam tartani a lépést és jócskán jobbat futottam azoktól akikkel eddig együtt autóztam- ez jelzi a potenciált a motorban.A fentiek értelmében izgatottan vártuk az első előfutamot, ahol Munkácsi Gyula Sierra Cosworthja mellől indultam, a rajtom nem volt valami tökéletes- alacsony fordulaton indultam, mégis tartottam a lépést a többiekkel végig, amíg apálya szűkülni nem kezdett és mivel senki sem engedett, az ütközést elkerülendő Szegfű Pista és Opel Astra GSI-je után a fűre kényszerültem és üldöztük a mezőnyt. Ez addig tartott amíg a hátsó murván visszaváltottam kettesbe és ezzel meg is szűnt a második fokozat hajtása, innentől a jól ismert harmadik öblögetőssel célba vánszorogtam.

A második előfutamra fel sem álltam, a harmadikra gyújtást cseréltünk, amolyan teszt jelleggel, a GTI gyújtás helyett egy Favorit egység került be, szebb is lett a motor járása tőle és erősebb is lett.

A harmadik futamon Vacsi Imre és szürke 2101-ese előtt értem be, nem mintha gyorsak lettünk volna, csak Imre hibázott.

Az év hátralévő részében el fogom dönteni folytatom e a rallycross versenyzést a jövőben, szétszedem az autót vagy folytatom a fejlesztéseket, hogy ütőképes legyen, sajnos a kasztnizás és a fényezés is megérett.

Ami biztos, hogy most egy darabig nem akarok vele foglalkozni - letámasztottam otthon és várja a sorsát.

Az is biztos, hogy a rallycrossosok nagyon jó emberek, sok barátra tettem szert, büszke vagyok, hogy közéjük tartozhattam.

Good - bye!

2 megjegyzés:

  1. Na na,ilyen könnyen nem lehet "lelépni" a rallycross bol.Annyi év után mint Én már gondolkozhatsz ezen,de nem most. Pihend ki magad és hajrá.
    Találkozunk Kakucson!!!

    KPR

    VálaszTörlés
  2. :-), köszönöm, ott leszek, autóval, vagy autó nélkül, de mindenképpen!

    VálaszTörlés