Eredményeim:

2010:
Rallycross OB. Div. 9 -1400 I. hely, abszolút 6. hely
I. futam Máriapócs: II.hely
II. futam Máriapócs: kiestem ütközés miatt
IV. futam Kakucs: II. hely
V. futam Melk: I. hely
VI. futam Fuglau nem indultam

2011:
Rallycross OB. Magyar Kupa (Div.9) -1400 géposztály
I. futam Máriapócs: V. hely , abszolút IX. hely
II. futam Nyirád: IV. hely, abszolút XI. hely
III. futam Máriapócs: IV. hely, abszolút VIII. hely
IV. futam Kakucs: IV. hely, abszolút XII. hely

2019. május 26., vasárnap

FRT Rallye - II. forduló - egy fokkal feljebb a dobogón


Május 12.-én került sor az FRT sorozat második fordulójára, ahová ismét Bejával érkeztünk, változtatások nélkül.
A parc fermében skodás barátom, és ellenfelem, Nyíri Sándor Favoritja (most a Felícia helyett ezt hozta) és a Suzuki armada várt minket, összesen hét nevezővel a H2-es kategóriában velünk együtt.
A szokásos lepakolás, kerékcserék és adminisztratív dolgok után az első körben felírtuk az előző versenyhez képest kissé megváltoztatott pályát, majd a másodikban megnéztük tempósabban.

Az első mért futamunkat 02.51.239 alatt tudtuk le, a szokásos "biztosra megyünk, ha kell majd gyorsulunk" hozzáállással. Meglepetésünkre a második helyen álltunk Debreczeni Tibor mögött.
A második körben igyekeztünk egy picit gyorsulni, 02.50.608 lett az eredménye, amivel tovább erősítettük a helyezésünket. Nem volt értelme nagyon erőltetni, az előttünk és utánunk lévőkhöz képest légüres térben autóztunk.

A harmadik kör volt a legeseménydúsabb a versenyen, ugyanis kb. háromnegyed távnál utolértük az előttünk rajtoló autót, én pedig ezt észrevéve, nem koncentráltam eléggé a következő lassítóra, amit így sikerült elvinni - szegény Beja eleje sínylette meg a dolgot, behajlott a köténylemeze az "öregasszonynak". Mivel a kör végére utolértük a Suzukit és kerülnünk kellett az előzéskor, új kört kaptunk a rendezőktől, amelyet egyből teljesíteni kellett - lehet, mivel nem volt ideje visszahűlni Bejának, a megismételt futam végére egy kis olajat kiköpött a kartergáz elvezetőn keresztül, amitől "füstölt" a hátulja, így ezt érzékelve visszavettem a tempót, de 02.53.695 alatt bejöttünk így is.

Mivel bőven elég voltak ezek a köridők a második helyhez - négy futamból a legjobb három összege számít - nem is álltunk fel a negyedik körre, Beja felkerült a "kutyára" , majd a díjkiosztó után örömmel tértünk haza ismét.

Júniusban verseny szünet lesz, júliusra majd kiderül mennyi idő lesz foglalkozni a dolgokkal, de a harmadik fordulón is ott a helyünk!
Összefoglaló videónk:
https://www.youtube.com/watch?v=6mwr6EKSt5U&feature=youtu.be


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése